Tomtepar på kälke kopplar av med högläsning

Att ladda med julglädje och julefrid. Min bästa jul.

  • Hur ser en riktigt fin jul ut för just mig?

Det är lätt att fastna i att allt måste vara perfekt. Men vad är egentligen det viktigaste? Gemenskap? Glädje? Barnens enkla här-och-nu? Att bara få uppleva en eller några dagar i fin gemenskap? För många handlar julkänsla om ett avbrott i vardagen, att stanna upp, bara få vara glad. Att få uppleva lust, inspireras, fascineras, att känna mening.

  • Varifrån kom begreppet julstress?

Vårt ursprung som jägare och samlare innebar, för vår överlevnad, en närvaro och uppmärksamhet i stunden. Idag är det lätt att springa på med mer görande än varande – do-be-do-be – blir do-do-do-do… Julen kan passera utan att vi riktigt upplevde den, för att vi inte var närvarande.

  • Hur kan man skapa förutsättningar för en välgörande högtid, där kropp och själ får återhämtning och laddas med kraft? 

Om jag först bestämmer mig för vad som är viktigast så går mycket att skala bort. Det hjälper mig att veta vad jag ska fokusera på, och vad jag kan släppa. 

Vi börjar där, så fortsätter vi i nästa inlägg med

  • Hur gör jag då?

Tills dess - Ha det bäst!

Tomtemor

    Tillbaka till blogg

    Kommentera

    Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.